Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2010/02/02

Trädgårdsdesigner 2 Piet Oudolf


En favorit som jag upptäckte förra året är holländaren Piet Oudolf. Min hemstad Sölvesborg, där också Skogstorpet är beläget, måste ha hört mina böner när dom började anlägga en park i stadens innerhamn förra året som denne man designat! De fyra årstiderna park i Sölvesborg är ett bra exempel på hans arbete med att använda växter som klarar relativt karga förhållanden, gärna med en känsla av stäpp och ängsliknande fält. Han använder också en karaktäristisk färgskala som jag uppskattar. Ofta lite dova, mjuka färger i brunt och lila och mycket olika sorters gräs.


Färgskalan och sättet att använda gräs ger en drömsk känsla över många av hans anläggningar.
Det är även Piet som har anlagt en av Sveriges vackraste och mest uppskattade stadsparker i Enköping. Se "Slottsträdgårdsmästarens" presentation av denna fantastiska park. Den sista bilden hämtad från Hasse "Slottsträdgårdsmästaren" Westers utmärkta blogg.

Inga kommentarer: