Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2013/04/09

Hälsoträdgården i Kristianstad får en ny trädgårdsmästare.


Ok gott folk, jag har nu fått bekräftat att jag kommer att jobba inom den gröna näringen på heltid under kommande 6 månader! Min nuvarande, fantastiska, arbetsgivare har beviljat mig tjänstledighet i 6 månader för att jag skall få möjligheten att få jobba med ett projekt som känns jättespännande. Nej, det är inte mitt egna företag som jag har på helger och fritid "Skogstorpet Trädgårdsservice & design".

Jag skall nämligen jobba som "trädgårdsmästare" och ansvarig handledare i den nya Hälsoträdgården i Kristianstad som drivs i kommunens regi. Jag har själv följt projektet med stort intresse då jag läst på SLU i Alnarp inom trädgårdsterapi och utformning av hälsoträdgårdar så det känns otroligt inspirerande att nu bli en del i detta som kommer att utvecklas de närmaste åren. Bland annat gjorde jag förra året en intervju med Carolina Aouseus som är den landskapsarkitekt som varit mest delaktig i utformningen av planerna. Så istället för att sitta på ett kontor under växtsäsongen i år kommer jag att få gräva ner händerna i jorden, sköta planteringar, mata höns och sköta bikupor. Livet på en pinne!

Här kan ni läsa mer om projektet.
Inlägg om Hälsoträdgården i Tivoliparken Kristianstad här.

Pin It

5 kommentarer:

samson sa...

GRATTIS till ett spännande och roligt jobb
ha det så bra
maggan

Bettina Bäck sa...

Oj så roligt! Och vilket viktigt jobb (all trädgård är viktig, men det här känns lite extra). Grattis!

Gardens at Waters East sa...

Jens, Lucky you. Sounds like a great way for a garden lover to spend his time this Summer. Do post some photos of your work and the area on future postings. We all would enjoy that. Jack

Anonym sa...

Jag blir så glad för din skull Jens. Lycka till och grattis. Många kommer att glädjas åt att just du tar emot dem i denna stads
trädgård.mamma

Spirande grönt - sa...

Låter som ett toppensätt att spendera sommarhalvåret på!

Ha det gott
Rebecca