Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2012/08/03

Blåklocka på ängen - förslag på ängsfröblandning?


På framsidan av Skogstorpet finns en liten äng där det brukar komma ett litet antal med ängsblommor. Dom flesta är nu avblommade så och alla plantor av stor blåklocka som verkligen börjar ta för sig och i år var det ett betydande antal som blommade. Jag tror jag skall förslå till far att vi köper en eller ett par påsar med ängsfröblandning så att fler arter kan etablera sig. Har ni förslag på fina "färdiga" ängsblandningar som man kan köpa?

Pin It

2 kommentarer:

Inger Runeson sa...

Pratensis AB säljer flera olika ängsfröblandningar, se www.pratensis.se för mer info.

Katharina Kjellander sa...

Jag har planterat stora ytor med just Pratensis ängsfröblandning i mitt arbete i vår och sommar. Den innehöll Agrostemma githago- klätt, Centaurea cyanea- blåklint, Papaver dubium- rågvallmo och Papaver rhoeas- kornvallmo. Den har varit väldigt fin! De har flera olika att välja bland så jag är säker på att du kan finna en fin att plantera till våren.