Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2013/05/19

Bilder från min nya arbetsplats.Jag har nu jobbat i drygt två veckor på Hälsoträdgården i Kristianstad. Trädgården består i dagsläget av en köksträdgård med upphöjda odlingsbäddar, barnens smakträdgård, rosenträdgård och en sortimentsträdgård med perenner. Just nu är det tulpanen "Orange princess" som dominerar trädgården och framför allt köksträdgården som har cirka 1300 stycken orange tulpaner som ett eldhav!
Rosenträdgården är färdigansad och kommer att få en sväng till med gödsel och jordförbättras nästa vecka.

Vi kommer inom ett par veckor att plantera en växtvägg med tre sorters sedum. Automatisk droppbevattning skall se till att växtkuddarna får både vatten och näring vid behov. Det är nytt i Kristianstad att odla en sån här växtvägg så det skall bli kul att se hur den tar sig och hur den tas emot!

Något som jag personligen ser fram emot under året är att lära mig mer om biodling. Förra året fanns det två kupor i trädgården men har i år utökats med ytterligare tre. Honungen förra året sades bli osedvanligt god enligt tyckare och även från Lennart som förser oss med kupor och bin!


Pin It

2 kommentarer:

samson sa...

Tänk att ha en så fin arbetsplats,jag är inte ett dugg aviss
ha det så bra
maggan

Bettina Bäck sa...

Inte jag heller, inte ett dugg avis! Ser underbart ut med alla tulpaner, som en färgkick!