2010/05/03

Nya skisser - Liten kryddträdgård/potager Lilla Villa Vita

Här är dom första skisser jag har gjort till en liten köks-/krydd-/potager trädgård som skall finna sin plats i en sekelskiftesträdgård knökfull med rosor i alla former och storlekar. Ytan är 5 X 5 kvm och ligger sydostläge. Tyvärr är ytan "besudlad" med parkslide som nog kräver att man gräver bort ca: 40-50 cm djupt av befintlig lerjord. Sedan läggs en duk som hindrar djupt liggande rötter att tränga igenom likaså längs sidorna. Ett antal kubikmeter med kompostjord och blandat med sandjord skall sedan ösas på så att kommande örter och blommor kan planteras i rätt jordmån.
Så här ser ytan ut idag


Här är två skisser ovanifrån. Den vänstra är den jag tror skulle passa bäst då en stram struktur på singelgångar och planteringsytor känns rätt, tidsenligt sett. Den högra är lite mer modernare och mjukare i formen men ändå en återkommande form som skulle kunna funka. Det som jag inte ritat in på dessa skisser är låga häckar av buxbom eller liguster längs yttre kanterna.

Här har jag gjort en visuell skiss rakt framifrån med den översta bilden som underlag. Dock är proportionerna inte riktigt rätt som det känns, då ytan är mindre i verkligheten än som skissen ser ut. dock kan man få en uppfattning hur det skulle kunna se ut.
Nu blir nästa steg att träffa familjen igen och så får vi se hur dom tycker och tänker och gå vidare mot deras drömmar och visioner!

5 kommentarer:

Ninni sa...

Så flott dette var!! Perspektivtegningen var nydelig utført :)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Ursnygg ritning! Det måste vara väldigt trevligt för kunden och dig att sitta där o sukta över så snygg skiss:-)

Bianca sa...

Ah, snyggt ritat! Det vore riktigt roligt att se hur det blir i verkligheten. Uppföljning kommer, hoppas jag!

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice sa...

Uppföljning kommer absolut. Jag är lika spänd på att se hur det blir i "verkligheten"! Jag skall träffa kunderna nästa vecka och fastställa utseende och struktur. Sedan blir det åka av...

godastunder-tokigaidéer sa...

Jättefina ritningar, mycket snyggt.
Du är välkommen till Svenska trädgårdsbloggar, när jag set att du har lagt upp bildloggan kommer jag att länka till dig.

Välkommen
Anna