Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2010/06/29

Skiss på ön.

Oj, tiden går fort när man har mycket att göra. det är nästan en månad sedan jag gjorde senaste inlägget! Jag har helt enkelt inte haft tid.

Jag har tre projekt som jag jobbar med just nu som jag har anlitats till. Alla är lite olika i utformningen vilket gör det att det är omväxlande och kul hela tiden. Jag kommer med inlägg om alla tre men börjar med den pimpade ön!

Jag har skickat ut prisförfrågan till olika handelsträdgårdar och bestämt med kunden vilket alternativ och pris. Min skiss på ser ut som ovan. Kunden önskar gärna en bas av växter som har lite rött/vinrött i färgen. Buskarna i vänstra delen tänkte jag föreslå korallkornell då nya skott är knallröda under vintern och lyser fint. Trädet är jag lite osäker på forfarande då jag gärna vill ha ett med rödaktig bladfärg under växtsäsongen men även under hösten. Jag har några alternativ men inte bestämt mig än. Det bör bli 4-6 meter som fullvuxet. Jag skulle också vilja pröva flikrababer på kortsidorna som har en rödaktig färg på bladen fram till blomning. Alunrot, astilbe och något snyggt gräs med rödaktiga plymer eller ax. Sedan blir det mycket hosta, ormbunkar, vintergröna någon planta med plymspirea och förhoppningsvis lite ängsliknande blommor och gräs mitt på ön där det är näringsfattigt och torrt. Jag vet ännu inte hur kunden väljer med automatisk bevattning men det hade varit en stor fördel då jag tror det kan bli svåra växtförhållande i annat fall. Belysning av något slag kommer också förmodligen att anläggas. En spot på trädet underifrån, några låga lampor i framkanten eller bland kornellbuskarna kan nog bli snyggt!

Här har jag gjort en siluettskiss för att visa ungefär hur höjden blir efter ett par växtsäsonger.Jag har fått ett ok från kunden så nu återstår att se när kunden får tid till att gå vidare. Förmodligen kommer jag att hjälpa till vid jordförbättring och plantering. Dom har någon anställd som hjälper dom på gården som skall vara delaktig som är på semester för tillfället. Jag misstänker tyvärr att om vi väntar till sensommaren så kommer priset på växterna att öka då dom har stått på tillväxt under sommaren.

1 kommentar:

Annelie sa...

Låter som en plan.
Här så säljs växterna billigare mot hösten, och de som inte säljs innan vintern säljs dyrare på våren i nya större krukor. Hoppas att kunden får tid snart då.
Belysning låter helmysigt.

Vad sägs om en Acer Palmatum, en röd en? Och lite Imperata Red Baron?