2010/08/08Uppföljning Tusen Trädgårdar Skogstorpet

Jaha ja, perfekt! Var nog mångas tanke idag när vi vaknade här nere i södra Sverige. Regnet strilade ner och himlen var helt grå utan några som helst ljusare nyanser så långt man kunde se. Jag stannade bilen hemma hos far & mor vid Skogstorpet 10.45 och såg till min förvåning en främmande bil parkerad. Första besöket var redan på plats! Efter en timme hade gått upphörde regnet och nu kunde man ana nyanser i det tidigare kompakta molntäcket. Fler och fler besökare hittade fram nerför den lilla grusvägen som leder ner genom bokskogen till Skogstorpet.I början hade jag själv fullt sjå med att få fram kaffe, fika, koppar och servetter. Men när väl detta var framme fanns det även tid för mig att hälsa på besökarna och småprata trädgård och växter. En hel del personer kom från Sölvesborg med omnejd och hade passerat gåendes utanför ofta och var nyfikna hur det såg ut innanför de till insyn skyddande buskarna som växer i tomtgränsen.Undertecknad konverserar.

Vi räknar med att cirka 70 personer kom under dagen trots att vädrets makter ville skoja med oss. Det var faktiskt mest uppehåll men det kom lite skurar emellanåt men det tänkte man inte så mycket på. Alla som besökte Skogstorpet var otroligt vänliga och lovordade trädgården och miljön med husen så det kändes helt rätt att öppna upp trädgården även för pappa som annars har varit försiktig med att göra detta. Nu hoppas vi att vädrets makthållare ser till att hjälpa till lite mer den 21 augusti då det anordnas trädgårdsdag i Sölvesborg. Föreläsningar, (jag är en av dessa tänka sig!) Sanna Töringe är en annan. Det kommer även att bli guidade turer i Piet Oudolfs nya park "De fyra årstidernas park" vid småbåtshamnen och en massa andra roliga arrangemang inom trädgårdsområdet. Skogstorpet kommer vara en av fem privata trädgårdar som kommer att vara öppna för besök under dagen också. Så ni som missade chansen att besöka oss idag har en andra chans detta datum 21/8 så välkomna då! Jag kommer att vara på plats senare under eftermiddagen denna dagen då min föreläsning är klockan 11.00 i Slottslängorna, där centrum för trädgårdsdagen är. Till slut ett stort tack till alla vänliga människor som kom idag, det uppskattades väldigt mycket! Tack!

Jens

4 kommentarer:

godastunder-tokigaidéer sa...

Det låter som du har haft en härlig dag. Vi hade också en regnig dag men även här skrämde det inte besökarna ändå. Det är det härliga med trädgårdsfolk att det inte finns något dåligt väder..

HA det gott
Anna

Thelma Louise sa...

Flott hage..morro med så mange besøkende.:-) Tenker de var fornøyd med hva de så.:-)

Sophia Callmer sa...

Kul att det kom många! Ska försöka åka upp till Sölvesborg den 21/8 och se er trädgård.
ha det gott/Sophia

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Det ser ut att just vädret gynnade 1000 Trädgårdar. Hos mig kom det otroligt många trevliga besökare, jag är fortfarande helt salig av glädjen ;O) Trevlig kväll, Petra B.