Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2012/06/25

Junibilder - Skogstorpet

Vi har snart avverkat hela Juni och det känns overkligt när nu trädgårdens primadonnor, pionerna, är mitt uppe i sitt skådespel. Min första semestervecka har passerat och den tar sig in på topp tre av de sämsta genom tiderna vädermässigt! Jag har fyra kvar och hoppas i alla fall få sol någon av dessa veckor även om de närmaste tio dagarna ser sådär ut om meteorlogerna har rätt prognos. Skogstorpets trädgård är och kommer att bli fin i år och har bland annat fått ett tillskott i form av en rosportal där en honungsros med massvis med rosenknoppar nu väntar på att slå ut. Honungsrosen har varit planterad där sedan ett antal år men har nu alltså fått stöttning i form av två bitar med armeringsnät som bundits ihop till en fin båge. Armeringsjärn smälter in bra i en trädgård med sin rostfärg. Jag tycker också om att att trappan/gången inte är helt rak och perfekt vilket skapar ett intresse i uttrycket. Något som jag tror man skall tänka på när man planterar klängväxter är vilket håll dom önskar att växa åt. De flesta tenderar nämligen att växa och dra sig mot söder vilket gör att planteringen bör ske i motsatt vädersträck. Honungsrosen ovan är tyvärr planterad på "fel" sida om bågen men kommer ändå att växa bra men för att säkerställa att bågen verkligen blir fylld har far även valt att plantera en planta till på "rätt" sida. Om ett par säsonger kommer det att växa överdådigt och portalen kommer utgöra en "showstopper" utan dess like i trädgården!
En större rabatt precis i anslutning till trappan med rosportalen har också genomgått en förbättring de senaste två tre säsongerna. Far har fyllt ut med fler perenner som har börjat växa till sig och som verkligen tar upp utrymmet. Blodhasseln är en underbar solitär som tillför oerhört mycket genom att kontrastera mot allt den gröna och limefärgade växtligheten. 
Pin It

5 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Underbara vackra bilder på en underbar trädgård! Men du, blodhassel - får inte den lätt löss? Här växer ju annars hassel vilt, så jag har tänkt lite på att komplettera med en blodhassel. Fast det här med läss avskräcker lite grann!

Landliggeren sa...

På trods af vejret ser der dejligt sommerligt ud! Vi krydser fingre for lidt sol og varme! - og nu skal jeg ud og kigge under hasselurtens blade. Måske er jeg heldig at der er frø. Tak for tippet.

/Birgitte - som ønsker dig sol resten af ferien

Cika sa...

Så vackert! Snygg stentrappa och båge av armeringnät!
/Cika

Hummerogkannarifugl sa...

Så vakker hage du har:)
Anki

Jens Svensson sa...

Det är min far och mors hage men mitt föräldrahem som vi bor grannar med!