Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2010/04/15

Uppdatering Fröknegården

Bilderna nedan är från Annas blogg på Kristianstadsbladet, klicka här "Fixarbloggen" för att läsa mer om den pågående renoveringen och se mer bilder.Det händer en del runt huset Fröknegården kan man lugnt säga, bildligt talat. Just nu dräneras det runt hela huset och en ny "klack" gjuts runt grunden för att motverka sättningar. Detta gör nog att planteringar intill väggar kommer att bli svåra att få att trivas då endast några få decimeters jord kommer att ligga ovanpå den drygt halvmeter breda klacken. Nedan är klacken gjuten och väntar på att bränna.


Det kommer vara en del att stå i när byggarna är borta och det är dags att sätta tänderna i trädgården. Stora maskiner och lastbilar har gjort massiv skada på den gräsmatta som en gång var.


Men lite motstånd ger bara större tillfredställelse i slutändan, och klarar familjen, jag och tilltänkta anläggare detta projekt så kan man nog ge sig på det mesta som kommer i ens väg. Det känns både stimulerande och skrämmande på samma gång. Nästa onsdag skall jag och Robert från WTA åka ut och titta på fastigheten och trädgården för att kunna börja på arbetet med att planera tidsåtgång och diverse offerter på material och anläggning och eventuellt göra ändringar i strukturritningen designmässigt. Kul och lärorikt!

Inga kommentarer: