2010/10/23

Trädgårdsskiss - Ny fram- och baksida till kedjehus med liten trädgård

Jag har lämnat ett första förslag till en kund som vill förnya sin fram- och baksida på trädgården i sitt kedjehus. Huset delar av fram och baksida utan någon extern passage mellan delarna. Entrésidan har en smal remsa med anlagd trädgård som är relativt knepig att plantera eftersom den ligger i nordväst. Men antalet soltimmar som ändå blir, gör att jag hoppas att det skall gå att variera växtvalet någorlunda ändå även om skuggtåliga växter kommer att dominera. Baksidan gränsar till ett skogsområde där marken sluttar kraftigt direkt efter tomtgränsen ner i en svacka. Även om slänten inte tillhör tomten så tror jag man kan utnyttja den lite till att "sy ihop" det vilda med trädgården.

Mellan en vinkel på bodelen och garaget bildas det en innergård som kommer att vara väl skyddad men samtidigt på vissa ställen utsatt för solens strålar på ett sätt som gör det svårhanterat. Kunden önskar även ett par sittplatser.

Än så länge har jag bara utgått från foton och kundens egna beskrivningar men ett hembesök är nu planerat för att revidera förslaget och gå vidare. Det är alltid svårt att enbart utgå från fotografier och muntliga beskrivningar då skalor och olika tings förhållande till varandra är nästintill omöjligt att uppskatta helt korrekt.

Men förslaget blev väl mottaget och ett hembesök är inbokat där förändringar och vidare växtförslag kommer att diskuteras. Det skall bli spännande att få se fastigheten och trädgården i verkligheten!

3 kommentarer:

Almbacken sa...

Trevligt att se dina ritningar tankar. Det ser jättetrevligt ut!

Kul att följa arbetet på Fröknegård. Följer dom ditt förslag kommer det att bli super.

Måste också berömma dina ritningar. Otroligt fina. Man får verkligen en bild av hur det kommer att se ut vilket inte alltid är så lätt för ett icke tränat öka när man bara får en ritning ur fågelperspektiv.

Ha en skön helg / Maria

Susie på Stjärnarve sa...

...underbara ritningar! Ska bli kul att se kundens "reviderade" förslag, om dom nu inte blir nöjda med det här. Jag skulle helt klart bli det!!

Charlotte sa...

Åh, så fint det ser ut. Snyggt med de rundade kanterna och böljande formerna till husets former som är raka och med tanke på att tomten är liten. Ger en mjuk känsla.....

Suveränt vacker skiss också... men du vet ju att gillar dina skisser :-)

Berätta mer sen om arbetet med trädgården!!!

Kram Charlotte