Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2012/05/15

Vår nya trädgård har börjat sitt nya liv

Vår nya trädgård som till 95% har varit en naturtomt under 85 år har nu påbörjat ett nytt kultiverat liv. Vi har självklart fullt upp med att göra huset beboeligt men vi har inte kunnat hålla fingrarna i styr helt och hållet utan börjat omvandlingen på framsidan. De flesta plantor och växter från vårt förra boende flyttade vi i höstas och jordslog och nu under våren har vi placerat ut dom spontant längs med en stenmur som finns på framsidan. Vi tycker det är lättare att se hur placering och struktur på rabatterna skall se ut när dom har fått etablera sig ett eller två år. Vi har ju även mycket schaktning och annat på resterande tomten som kommer att göras under de närmaste åren vilken skall struktureras för framtiden. Vi har båda miljoner önskemål och drömmar som skall stötas och blötas och en trädgård är ju också en ständig process vilket gör att det inte gäller att ha för bråttom.

Nytt hem för våra hosta

Den fantastiska stenmuren som löper mer eller mindre runt hel tomten är en ynnest att få ha! med den som bakgrund så går det nästan inte att misslyckas med rabatterna! Visst behöver den repareras på sina ställen men i stort sett är den perfekt med sin mossiga patina och sina skavanker här och där! Vi har en utmaning som heter duga framför oss men möjligheten att själva bygga upp en ny trädgård med fantastiska möjligheter är nästan det bästa av allt. Vår fascination för naturen och naturlika trädgårdar kommer att spegla sig i dom delar av trädgården som redan idag har det uttrycket.

Pin It

2 kommentarer:

Stein sa...

Oj! Den steinmuren er jo en perfekt innramming av deres trädgård! Det blir sikkert lekkert med hosta framfor denne! :-)
Ha en riktig fin dag.
Stein

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken dröm att få börja från början, men med en vacker stomme i form av muren och den omgivande miljön. Förstår att det finns miljontals önskningar :-)) Har också en gammal mur i min trädgård. Älskar den.

Ha det gott!
Charlotte