Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/03/19

Trädgårdsliv & Kiviks musteri

I går fick jag min favorittidning "Trädgårdsliv" i brevlådan efter ett långt uppehåll under vintern. Jag blev inte besviken då jag tyckte det var ett ovanligt inspirerande nummer. Det var också ett nummer med en hel del lokal anknytning till området kring Kristianstad som var spännande. En vacker och lite vild trädgård hos en lite äldre dam i Åhus och sedan något som var extra roligt och personligen väldigt aktuellt. Jag anmälde mig för ett par veckor sedan till en beskärningskurs av ungträd (framför allt äppeträd) på Kiviks Musteri som kommer att gå av stapeln den 2 april. 

I det nya numret av Trädgårdsliv fanns till min förtjusning ett långt reportage om just Kiviks Musteri och att dom bevarar gammal kunskap i hur man kan forma, framför allt, äppelträd till vackra skapelser genom att spaljera upp dom i sin ungdom. Jag har länge velat lära mig mer om just beskärning och varför då inte börja med träden när dom är unga. När jag anmälde mig så upptäckte jag även att handledaren heter Henrik Stridh och är en gammal lagkamrat till mig som jag spelade med i Kristianstad FF (fotboll). Så det skall bli riktigt kul att träffa honom igen och dessutom få lära sig mer om beskärning i en fantastisk miljö.

Bilderna är tagna från tidningen Trädgårdsliv och jag ser verkligen fram emot kursen och jag kommer att att ta bilder och göra ett inlägg om det efter den 2 april.

Bild från "Trädgårdsliv"


2 kommentarer:

Helena sa...

Läckert att forma träden så!Även om jag gillar ganska naturliga former så fascineras jag av att formklippa o tukta!
Hälsningar Helena!

Kreativa Trädgårdar sa...

Jag har längtat efter tidningen och nu måste jag genast ut och leta efter den då jag inte prenumenerar på den! Tycker att den är så snyggt utformad och bara det är en inspiration. Har just hittat hit till din blogg och gillar!!! den mycket! Varma hälsningar Caroline