Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/05/10

Uppdatering Fröknagård

Jag tänkte uppdatera er lite om mitt jungfruprojekt "Fröknagården" eller "Annas Hotell" som det nu heter. Anna Hoffström öppnade upp sitt lilla nya hotell i januari, lagom till handbolls-VM, som bl a spelades i Kristianstad vilket gav hög beläggning redan från början. Det har nu gått fortsatt bra under våren och ni kan läsa mer och se fantastiska bilder på det varsamt restaurerade huset och dess interiör på Annas hemsida och blogg (här). En annan anledning till att jag vill uppdatera er är att idag,(läs tisdag), så levereras 230 kvm gräs på rulle som skall läggas på framsidan och kommer att göra underverk. Idag var jag och fotade lite "innanbilder" för att ni på onsdag (tror jag) skall kunna se skillnaden när mattan är lagd.Den långa rabatten som ramar in den blivande gräsmattan på framsidan planterades sent i höstas har kommit igång och mängder av fantastiska tulpaner blommar just nu tillsammans med vårens sista narcisser. Anna har en växtlista på dom växter, buskar och små träd som inhandlades efter hennes egna tankar och med hjälp av handelsträdgården i Östra Sönnarslöv. Listan skall jag höra om jag kan få kopiera så att ni får reda på vad som planterats.
Det märks att det är växter som har valts omsorgsfullt och som väl passar in med husets tidsepok och karaktär. Bland annat har massor av lavendel planterats i innerkanten som avgränsning mot kommande gräsmatta längs hela rabatten. Om ett, två år när plantorna har etablerat sig kommer det att bli fantastiskt!

Idag måndag har det varit fullt upp med att slutföra markarbetet som blev halvgjort i höstas efter diverse småstrul och tveksamheter från företaget som gör arbetet. Nu har bl a rätt singel anlänt och skall rakas ut där det är tänkt. Rundeln runt flaggstången skall snyggas till och jag hoppas att kantstenar runt planteringarna och gräsmattan vid huset skall vara klara till gräset börjar rullas ut. Bredvid den otroligt vackra entrétrappan stå ett par uppstammade ljuslila/rosa syrenträd ("syringa meyeri palibin") i krukor och bidar sin tid.


På väl valda ställen (bilden till vänster ovan) står också pelarkörsbär ("prunus serrulata amanogawa") och längs infarten fler uppstammade syrenträd som en liten miniallé. Fortfarande en del kvar att anlägga, som synes av bilderna men som sagt, jag lovar skillnad efter morgondagens (läs dagens) utrullning av gräsmatta som kommer att göra underverk! Det skall bli så spännande att se...

 
Ett par fläderbuskar/träd står idag på framsidan (bilden ovan) och är misskötta och helt tokigt beskärda av tidigare fastighetsägare. Jag har sagt min mening om att dom är malplacerade och bör flyttas till någon annan del av trädgården, men tillsvidare kommer dom att stå kvar.

 Det var en liten uppdatering av läget, inom ett par dagar kommer "efterbilder" på projektet!

1 kommentar:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad vackert med alla tulpanerna!!! Blir fint med gräsmattan på plats :-)

Ha det gott!
/Charlotte