Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2012/03/04

Skånsk Trädgård 2012 - Smått (och stort) & gott

Mycket prylar , redskap och mer eller mindre trädgårdsrelaterade saker och ting fanns ju som vanligt. Det är sällan jag fastnar för något speciellt men "eldtunnan" ovan med sin rostiga finish skulle jag vilja ha hemma i trädgården.

Just denna lampan kanske inte är den mest klockrena designmässigt men jag är förtjust i tanken med att kunna plantera växter i lampan.

Som så ofta är det dock det enkla som är det bästa! Dom kreativa krafterna bakom "Makalösa Trädgårdar" i Simrishamn, Malin & Karin, fanns på plats där dom sålde småplantor av 12 olika kryddsorter i en och samma "förpackning". Oregano, Curryört, Kryddsalvia, Citrontimjan, Grönmynta, Fransk dragon, Persilja, Timjan, Lavendel, Gräslök, Rosmarin och Citronmeliss i ett set med små plantor i nedbrytbara behållare, klara att sätta i jorden, som kändes som en enkel men rolig sak att köpa!Jag fastnade för en växt som jag inte sett innan som fanns i "Solhagas" monter, den fantastiska handelsträdgården i Kristianstad. Solhaga har växt under de senaste två åren till att bli en av de största handelsträdgårdarna i Södra Sverige. Inför detta året har man byggt ut sin uteavdelning ännu mer. Jag fotade växten och dess blommor men glömde otroligt nog att ta namnet på den. Jag har för mig att det liknade ett svenskt efternamn, typ "hedbergiana" eller något liknande. Någon som vet får gärna lämna en kommentar! Den var härdig ner till -7 i alla fall så den är ju tveksam om den överlever en svensk vinter om man inte plockar in den varje år.


Pin It

3 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Så flitig du har varit!
jag tog inga bilder alls.
Jag bara handlade och det med besked.
Tur jag inte hade kameran med för då hade jag inte kunnat bära allt.
Ha det gott
annika

Kristina Bonander sa...

Hej Jens,

Har sett dina många bidrag men det du skriver brukar man inte bara kunna forsa igenom. Återkommer snart och ska ta mig tid att läsa allt.

Ha det så gott så länge
Kristina

Anonym sa...

Hej Jens!

Trevlig blogg du har.
Tror nog att det är en Hardenbergia du har på fotot, ursprung Australien om jag inte minns fel.

MVH/Helen