Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2014/09/08

Höst- och jobbtankar, men framför allt drömparken i Enköping!

Foto: Mikael Söderholm http://stadstradgardsbloggen.blogspot.dk


Temperaturen hänger kvar i sina fingertoppar ovanför tjugostrecket men det hjälper inte, den klara torra luften avslöjar det jag känt någon vecka. Jag gillar det inte även om jag vet att det är lika nödvändigt som oundvikligt Höstens ankomst känns för tidig varje år. Inte för att jag inte tycker om de klara vackra dagarna med massor av färger och ljus utan att hösten förebådar kallare mörka tider. Jag är i och för sig ingen som gillar de gula och orange färgerna i växt- och blompaletten men kan ändå uppskatta att det skapar en enhetlighet färgmässigt och det är spännande att följa den snabba förändringen från sommar till höst.

I mitt senaste inlägg som snart fyller 6 månader skrev jag om min nya anställning på parkförvaltningen i Sölvesborg. Valet att ta ett nytt steg i mitt arbetsliv var nödvändigt om än att jag tvekade något. Vissa arbetsuppgifter som inte känns så inspirerande och berikande kommer så att säga med arbetsbeskrivningen. Att städa våra parker och gator på skräp känns visserligen bra för samvetet men det är inte ett jobb som kittlar ens kreativa sida. 

Foto: Kristina Bonander http://kristinabonander.blogspot.dk/Något som däremot känns inspirerande och gör mig förväntansfull är att jag sitter på ett tåg i närheten av Alvesta med slutdestination Enköping, och det där alltmer gulnande landskapet utanför rusar förbi och känns just för tillfället inte så där irriterande och påträngande. En tvådagarskurs med rubriken ”Perenner på Enköpingska” skall fylla upp det där tomrummet som infinner sig när det mesta i ens trädgård och i våra parker är på väg att återgå till sitt ursprung i naturens eviga kretslopp. Ett  besök i ”drömparken” (se bilder ovan) här i Enköping, som en av mina allra största förebilder Piet Oudolf har designat, är något jag länge velat besöka och nu blir det äntligen av! Bilder från det besöket och från alla de andra parkerna och även inlägg om utbildningen kommer!

Pin It

3 kommentarer:

Rosor och Akvileja sa...

Såg kursen och tanken att åka dit slog mig, får bli nästa år. Hoppas du fick mycket inspiration.
Ha det bäst. Åsa

Michael B. Gordon sa...

I am jealous of your trip. I design public gardens in my small town in Peterborough, New Hampshire, USA. My mentor, Lynden B. Miller designs public gardens in New York City and wrote a book called Parks, Plants and People, Beautifying the Urban Landscape. It might be a useful resource. Have a great trip. I look forward to hearing about what you do in your Parks Department.

Gardens at Waters East sa...

Nice short visit to the "dream park". Do more photos when you can, many of us would enjoy that - for sure! JC