Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/04/23

Bloggsemestern slut...


Sju dagars oplanerad bloggsemester har just tagit slut. Tiden går fort när det är underbart väder ute och man har massor att göra. Det var inte planerat men det blev en veckas bloggsemester då jag inte har haft varken tid eller ork att göra något nytt inlägg. Jag har inte ens varit inne och läst några inlägg av Er andra så jag har säkert massor av intressanta inlägg att läsa igenom en tid framöver. Nåväl, nu har bokarna börjat slå ut och kommer inom den närmaste veckan att fullkomligen explodera i ljusgrön skir grönska. En underbar tid att njuta av varje sekund.


Den första grenen på den första boken som slår ut (bilden ovan). Samma bok brukar vara på pallen varje år om vilket träd som först kommer iväg ur startblocken.

Vi har tillbringat en hel del tid med att röja upp på tomten i Valje där vi köpt huset. Det är mycket sly och skott av ask och bok som har dragits upp med rötterna för att bli så effektivt som möjligt. Nästa måltavla för rensning är brännässlorna som finns lite överallt på tomten. Jag skall försöka minimera förkomsten så att barnen slipper bli brända när dom springer runt och leker. Sedan är kirskålen ingen lek på platsen, men det får bli en framtida ryggvärk...

1 kommentar:

Kristina Bonander sa...

Skönt att höra Jens att det inte bara är jag själv som hamnar på oplanerad bloggsemester. Själv är jag i Bergslagen och här är bredbandet så dåligt så det tar en evighet med bloggandet. Men vad gör det egentligen, när vädret är underbart och det finns massor i trädgården att göra. Bloggandet ska vara lust, inte last och finns det annat som pockar måste det få gå i första hand.
Att ha en ny tomt att ta i besiktning är en härlig utmaning och laddar en med mycket positiv energi. Då kan även slyrensning och annat sisyfosarbete vara bland det roligaste man kan företa sig.

Du har mycket kul jobb framför dig! Lycka till.
Kristina