Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/02/19

Skånska Trädgårdar - Jägersro Malmö - 3-6 mars 2011.

Det ser lite halvruggigt ut när dessa eldsjälar sätter upp en banderoll för årets trädgårdsmässa i Malmö. Vi passerade dessa modiga människor när vi var i Malmö idag för ett besök på Nöjesteatern och musikalen "Spamalot" med Johan Wester  från Hipp Hipp och Johan Glans bl a. Musikalen var hur rolig som helst och kan varmt rekommenderas!

Som sagt, det fixas och donas för fullt i Malmö inför året trädgårdsmässa den 3-6 mars. Vi här nere i  söder är en vecka före Kistamässan i Stockholm som går av stapeln 10-13 mars. På vägen hem till Kristianstad igen körde vi ut till Jägerso och mässområdet för att kolla så att dom sköter sig med uppbyggnaden av de mobila (!) mässhallarna. Tälten sätts upp på den stora parkeringen utanför travbanan. Den stora Malmömässan i Västra Hamnen håller på att rivas och ett nytt alternativ blir tidigast färdigt 2012. För att lösa Malmös akuta behov av en stor mässlokal bygger mässarrangören "Numera Mässor" därför nu en mobil mässhall vid Jägersro som kommer att bli den största någonsin i landet, drygt 16 000 m2. Man får precis som förra året inträde till två mässor till priset av 1, "Hus & Villa" och "Skånska Trädgårdar." 

Jag och min fru är lite extra nyfikna på vår favorit TV-kock, Tareq Taylor , och höra vad han har att säga om sin första nya kokbok "Om mat och kärlek". Klicka här för att provläsa lite ur boken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha konstaterat att det fattas lite väggar på tälten här och var (trots zon 1) för att det skall kännas ok så skall det nog bli alldeles utmärkt att gå på mässa gjord av gigantiska tält trots allt.
 


Jag har placerat min blogg i Sölvesborgbloggkartan.se!3 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Malmömässan är rätt så tidigt, men ack vad gör det? Man längtar ju efter våren och trädgården....då kan man frossa bland mässans tillbud och idéer. Själv har jag börjat plantera i stora krukor i frostfria vinterträdgården. Visst känns även det lite tidig, men nu kan jag inte längre bromsa mig.
Ha en fortsatt skön söndag, Petra B.

Trädgårdsingenjören sa...

Det såg lite farligt ut det där! Jag vill oxå gå på mässan men jag befinner mig inte i Sverige den helgen så jag missar allt. Hoppas jag kan läsa om mässan på din blogg sen :)

Anna H sa...

Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Kika förbi min blogg. Jag har något till dig där :-)