Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/02/02

Projekt 2011

Här är en bild på husets som ligger granne med mitt föräldrahem Skogstorpet. Det är med skräckblandad förtjusning vi ser fram emot detta året då jag och familjen skall bygga till och renovera detta hus från 1921. När jag var liten grabb bodde här en snäll liten gumma som hette Naemi. Varje gång man knackade på för att hälsa på visste man att kakburken åkte fram. På infartsvägen ni ser i bildens underkant lärde jag mig cykla på min röda cykel med en sån där häftig lång sadel som motorcyklar har. På baksidan av huset lekte vi på tomten som är full med stora stenar där vi hoppade emellan dom utan att man skulle röra marken.


Dom otroligt trevliga och underbara grannar mor & far haft de senaste 20 åren ungefär, också det en trebarnsfamilj, flyttar nu till mannens föräldrahem. Jag och min familj väljer nu alltså att flytta 3 mil till mina hemtrakter och bryta upp det ordnade liv vi har idag för att starta ett nytt liv med helt ny inriktning. Exakt när vi kommer att flytta dit är osäkert då vi precis är i inledningen av allt som en tillbyggnad och renovering av ett gammalt hus innebär. Önskemål på hur vi skulle vilja att huset skall se ut finns det skisser på som jag har gjort. Jag har visat dom för en kunnig kollega på jobbet som skall göra en grov uppskattning på vad det skulle innebära för kostnad att genomföra det jag skissat på. Om det blir till gå tillbaka till ritbordet eller att vi kör på det återstå att se. Trädgården undrar ni säkert? Det är en tom canvas då dagens ägare inte har haft intresset eller tiden att göra något mer än att bara vara i den.

Här ser ni en karta från 1929 med Skogstorpet på den övre tomten och detta huset på den nedre. Precis som Skogstorpet är tomten alltså omringad av Valje naturreservat och en underbar bokskog, så fonden går inte att klaga på. Nu är det upp till vår familj att skapa en trädgård och ett hus för oss att njuta av och  använda till massor av upplevelser. Vi får kanske starta en ny blogg om renoveringen av huset...får nog skaffa en spökskrivare till det förresten, tid kommer det att bli ont om!

Jag har placerat min blogg i Sölvesborgbloggkartan.se!

4 kommentarer:

Thelma Louise sa...

koselig hus.:-) og jeg tenker umiddelbart på "alle vi barna i bakkebygrenda" ..:-)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jamen det där kommer ju att bil toppen! En husrenovering och tillbyggnad är både jobbiga men också så spännande.. att få se det färdiga resultatet. Vi bor i ett gammalt hus som är renoverat i omgångar medan vi bott i huset (!). Så fint husen ligger i bredvid varandra också.

Vilket sött uthus ni håller på att fixa golvet på också... Jisses vilka bumlingar det låg i golvet hihi...

Om gårdsbutiken tycker jag Hillevi har kloka synpunkter (klok kvinna det där..... :-)) För att det ska vara värt att åka till en gårdsbutik behöver den vara unik/personlig på något sätt. Viktigast är förstås produkterna man säljer - att dom är kvalitativa och speciella. Men miljön och själva upplevelsen är också viktig. Man vill liksom ha en helhetsupplevelse när man besöker en gårdsbutik. Tänka på detaljer... och att få besökarna/kunderna att vilja återvända.

Jag är helt övertygad om att du kommer lyckas! Du tänker så mycket rätt.

Kram
Charlotte

Sophia Callmer sa...

Det kommer att bli jättefint! Men att renovera tar tid och rätt tufft i bland, men man kan ju få det som man vill ha det. Är så himla fint i Valje, har varit där en del som barn, mina morföräldrar bodde i Sölvesborg.
Spännande med nytt liv för familjen, det blir nog ett bar liv tror jag och ni har ju inte speciellt långt till stan och det ni lämnar. ha det gott/Sophia

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilket spännande år ni har framför er. Huset och läget är ju så fin. Kul att du hittat tillbaka till dina "rötter"
Trevlig helg, Petra B.