Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/02/14

Vackert i diabas

 
När man har duktiga människor som gör vackra saker i sin närhet är det lite extra roligt att lyfta fram det. En skolkamrat från min grundskoletid i Sölvesborg, Jens Thoms Ivarsson, är formgivare inom bla industriell design och har ett Göteborgsbaserat företag tillsammans med sin kollega som heter Thoms & Nilsson. De har ett antal mässor, utställningar och offentliga utsmyckningar på sin CV. Något som kanske inte skulle smälta in i Skogstorpets torpaträdgård är detta fantastiska fågelbad gjort i duons favoritmaterial, Diabas.  Det hade fövisso skapat en häftig kontrast men i en lite mer modern omgivning gör det sig nog helt perfekt.

Den svenska Diabasen är den mörkaste i världen och bryts framför allt i Lönsboda i nordöstra skåne. Diabas är en av världens hårdaste stenarter och har en egenskap att den inte ändrar färg över tiden utan förblir svart hela tiden oavsett solens påverkan. Tyvärr är den också en av de allra dyraste bergarter som går att hitta och kallas ibland "Sveriges svarta guld".

Duon har även skapat bänkar och tvättfat som är lika vackra i sin estetik. Betongbänken ovan finns även den i Diabas. Dessa begåvade herrar är dessutom två av dom som ligger bakom utformningen av Ishotellet i Jukkasjärvi som inte behöver någon närmare presentaion.

2 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

Vilka vackra saker de gör Thoms&Nilsson! Har inte hört talas om dem tidigare. Roligt att hitta lite striktare grejor för trädgården. Så mycket som presenteras på trädgårdsbloggarna är åt det romantiska hållet. Skönt med lite distans!//Kristina

Spirande grönt - sa...

Läckert!

Diabas är verkligen ett vackert stenmaterial.

Ha en finfin vecka,
Rebecca