Kontakt

Mitt foto

Vi som har MOSSA Trädgård & Design heter Jens Svensson och Malin Hjelm. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med trädgårdsskötsel, planering och trädgårdsdesign eller bara inspiration för en mindre del i trädgården. 

2011/02/12

Renovering del 2


Idag har det varit fortsatt renoveringsarbete i den lilla boden hemma hos mor & far i Skogstorpet. All den gamla innerpanelen revs ner. Ett tag var jag inne på att spara den då den hade en skön patina. Men vid närmare eftertanke så valde vi att riva ner den. Vi måste ändå sätta nya reglar och isolera plus att virket var skadat av röta och ålderdom på de flesta ställena. Dessutom har pappa fantastiska ask-plankor liggande som vi skall såga till och använda som liggande väggpanel som kommer att bli perfekt.


Väggen här ovan är den ni ser vid det lilla fönstret på första bilden. Det är lite kul att se att man har tagit isär gamla trälådor från Sockerbolaget S.S.A i Landskrona för att använda till innerpanel, därav de "taggade" kortändorna. Jag skall försöka ta ner några av dessa lite försiktigt för att se om det går att bygga ihop en låda igen, men förmodligen går dom sönder när jag skall ta bort dom då dom är gamla och sköra.

Men visst är det vacker patina på väggen med den slitna vita färgen mot den lite grånade trägrunden?!


Dessa pardörrar skall installeras på samma långsida som det lilla fönstret. Idag är det två smala dörrar där från den tiden när boden var delad i två utrymmen, förmodligen grisar i den ena delen och något annat i den andra. Nu skall det alltså bara bli en ingång som då blir lite bredare istället. Dörrarna skall tvättas, skrapas och slipas för att sedan målas på nytt. Det är en dörr som användes på Skogstorpet som entrédörr när mor & far köpte torpet 1969. Det är alltid kul att kunna återanvända gamla detaljer och helst sådant som är "original" från som i detta fallet Skogstorpet. Nedan ser ni en bild från 1970 av mina föräldrar och mina två äldre syskon, alltså året efter dom köpte det gamla nedgågna torpet. Dom står just framför dom bruna dörrarna som nu alltså skall få nytt liv igen i den lilla boden!

Kan heller inte låta bli att visa en bild tagen idag 12/2-2011 och jämföra med en högsommarbild från 2009.

Jag körde idag även bort alla stenbumlingar vi flyttade för två helger sedan (läs inlägg) med en skottkärra till en tillfällig förvaringsplats i trädgården i väntan på ny placering. Jag märkte hur mycket jag har saknat trädgårdsarbete och kroppens längtan efter hårt kroppsarbete. Efter 16 år som elitidrottare så vill kroppen ha mycket motion även om min hjärna vill ligga på soffan!

2 kommentarer:

M/S Design sa...

Ta ett riktigt fint foto på den vackra väggen innan rivning om dom skulle gå sönder så har du i allafall ett vackert minne.
Ni har en hel del att göra.
Mariana

Anna H sa...

Vilken enormt vacker vägg! Svårt att inte låta bli att vilja behålla den som den är.